Патриарх Неофит изказа съболезнования към загиналите в  и техните близки

...
Патриарх Неофит изказа съболезнования към загиналите в  и техните близки
Коментари Харесай

Патриарх Неофит изказа съболезнования: Бъдете разумни и отговорни по пътя |

Патриарх Неофит изрече съболезнования към починалите в  и техните близки в публично послание.  Главата на Българската православна черква прикани водачите да бъдат рационални и виновни на пътя.

Ето и целият текст на посланието на духовния лидер:

" Опечалени братя и сестри,

В ранното утро на днешния ден до нас доближи вестта за трагичния случай с рейс на Автомагистрала „ Струма “, в който пътуваха 53 души– жители на Република Северна Македония. Загинаха наши братя и сестри, сред които и деца, а седем души бяха ранени. Инцидентът лиши свидни човешки животи, а фамилии се облякоха в безутешна тъга.

В тези тежки моменти си спомняме истината за кратковремеността на човешкия живот, а точно, че гибелта идва в един момент и лишава всичко...

В седмицата, в която се молим за починалите при пътнотранспортни катастрофи, тази поредна покруса ясно ни демонстрира, че злополуките и случаите по пътищата са в резултат на голям брой фактори.

С отеческа угриженост се обръщаме към всички, които карат да бъдат рационални и виновни по пътя!

Всесърдечно се молим на Небесния наш Отец да упокои душите на починалите при тежката злополука! Бог да ги елементарни и упокои там, където почиват праведниците!

Отправяме молитва към Лекаря на душите и телата – Всемилостивия Господ Иисус Христос да укрепи душевно и телесно ранените, и скоро да се върнат при околните си!

Изказваме съболезнования към фамилиите на починалите. Бог да им дарува всегдашно успокоение! "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР